Благоевградският Роналдо – Даниел Златков напуска Беларус, пуснаха го да играе само в три мача от първенството

 

 

Защитникът Даниел Златков изненадващо се прибра от Беларус. Бранителят няма желание да продължава повече в Шахтьор (Солигорск), откъдето си е тръгнал след проведен разговор с треньорския щаб и клубното ръководство.  Една от причините, накарала Златков да вземе това решение, е заради факта, че в лидера в шампионата на Беларус почти не получава шанс за изява. До момента той игра в едва три мача в първенството и в един за купата на страната. В редките случаи, в които му е гласувано доверие обаче, БГ Роналдо показа отлични игри. Той дори дебютира с гол за Шахтьор, а заради него и още трима играчи, отписани с лека ръка от треньора Олег Кубарев, се стига до уволнението на наставника. От няколко дни начело на Шахтьор е полякът Марек Зюб, който държи Златков да остане, пише блиц спорт. “Взех решение много преди да махнат стария треньор. Не искам да продължавам да играя в Шахтьор, дори не искам да бъда повече в Беларус”, съобщи Златков.
“Два пъти имах разговори с новия треньор, който каза, че ще разчита на мен и ситуацията ще бъде съвсем различна. Аз обаче чисто човешки му обясних както на него, така и на клубното ръководство, че съм взел твърдо решение и искам да се завърна в България”, добави защитникът.  “Казаха ми, ако искам да се прибера няколко дни в почивка, като се надяват през това време да размисля и да се върна. Не възнамерявам обаче да се връщам повече в Беларус. При последния разговор, който проведохме, ми казаха, че няма да ме пуснат толкова лесно. За да разтрогнат договора ми, искат да получат известна сума пари”, разказа още Златков. Вече уволненият треньор Олег Кубарев не предоставяше игрово време на българина, тъй като неизменно гласуваше доверие на двама централни защитници, които са в Шахтьор от няколко сезона. Преди дни наставникът е уволнен, въпреки първото място на отбора във временното класиране на Беларус. Причината – различни виждание между специалиста и ръководството, както и факта, че не се дава достатъчно шанс на Златков и на още няколко футболисти, които държал резерви.

Договорът на българския защитник е до март 2019 година. Той се надява, че ще успее да постигне разбирателство с ръководството на Шахтьор за разтрогването на контракта и няма да се стига до неприятна ситуация с дисциплинарно уволнение заради неявяване на работа.

Припомняме, че Златков премина при богаташите от Солигорск през март заедно с вратаря Иван Караджов. За бившия страж на Верея се откри шанс за изява в последните мачове след контузията на титулярния вратар.