Прокуратурата подпука мнимия репортер, измамил кмета на Белица Р. Ревански да му брои 80 лв.

 

Районна прокуратура – Разлог подпука измамника С. Павлов, представил се за репортер и ловко подхлъзнал кмета на община Белица Радослав Ревански да му брои пари уж за болно дете.

34-годишният измамник гледал интервю на Ревански и на 26 януари се обадил на служебния телефонен номер на община Белица. Пред пиара Павлов заявил, че иска да разговаря с кмета. След като му било обяснено, че Ревански не се намира в сградата, обвиняемият се представил с името Добромир Михайлов, оставил телефон за връзка с молба кметът да му се обади.

Малко по-късно разговорът между двамата се осъществил. Тогава Павлов започнал да оплита Ревански. Представил се за репортер от частна национална телевизия и заявил, че съдейства за събиране на средства за лечение на болно момче от с. Нови хан. Обяснил на кмета, че детето пътува към болница и има спешна нужда от парична сума в размер на осемдесет лева, които не достигат за лечението му. Ревански поел ангажимента да помогне, а измамникът услужливо го насочил да преведе парите до Централна поща в София до поискване, като посочил истинските си лични данни.

Кметът разпоредил на своя служителка да изпрати пощенски запис от негово име, като предоставил лични средства.

В 14,15 ч. в пощенска станция в гр. София Павлов получил изпратената с експресен превод сума в размер на 80 лева.

Направената графологическа експертиза по категоричен начин установява, че обвиняемият лично получил сумата. Всички ръкописни цифрови и текстови обозначения, както и подписът за получател, са били изпълнени и положени именно от него.

Павлов многократно е осъждан за извършени престъпления от общ характер, предимно такива против собствеността. След внасянето в съда на обвинителния акт предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.

Павлов посетил пострадалия Ревански, като изразил съжаление за стореното и обяснил, че го направил поради нужда от пари.