Ужас! Шофьорът Иво с близо 2 промила – убил човек на пътя – се измъкна с условна присъда 

 

Шофьорът Иво, карал с близо 2 промила алкохол, уби човек на пътя, тежко рани друг и получи условна присъда от Окръжен съд – Перник. Две години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок е наказ-анието за пътното престъпление, извършено от Иво Д.

Тежката катастрофа бе причинена от него минаталага година през септември край радомирското село Друган, когато автомобил с четирима души в него се обърна в нива край пътя. При ПТП-то загина мъж от Радомир, друг бе настанен в болница с тежка черепно-мозъчна травма, счупена ребра, наранен бял дроб.

По информация на съда, шофьорът на колата „Фолксваген поло”, който се е движел от Долна Диканя към Друган, е нарушил правилата за движение по пътищата. В решението на магистратите се казва: „При избиране на скоростта на движение не се е съобразил с конкретните пътни условия –наличието на десен завой, както и с условията на видимост – движение нощно време при липса на допълнителна осветеност на пътя, като не е намалил скоростта на движение при възникнала опасност за движението и не е осигурил продължаване на движението на автомобила в дясната лента на пътното платно при преминаване през десен завой. Така с деянието си по непредпазливост е причинил смъртта на Ф. И. М. и средна телесна повреда на Е.С.Б., изразяваща се в счупване на 5 ребра в лява гръдна половина, довело до трайно затрудняване движенията на снагата за период от време по-голям от един месец, както и хемопневмоторакс вляво и контузионни промени на ляв бял дроб, довели до разстройствто на здравето, временно опасно за живота.” При това шофьорът, предизвикал тежката катастрофа, е бил в нетрезво състояние

Пpиcъдaтa не е окончателна, тя пoдлeжи нa oбжaлвaнe в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Любомира ПЕЛОВА