Пет фирми искат подмяната на водопровода на 7 улици в Дупница за 765 040 лв.

 

Комисията, начело със зам.- кмета Красимир Георгиев, отсява офертите на “Мегаинвест-Холд” -Дупница, “Овергаз Инженеринг”, “ДЗЗД Дупнишка вода”, “Галчев Инженеринг” и “ПСТ Груп” ЕАД-София

Общината не събра три оферти за укрепването на десния бряг на река Бистрица за 245 767,63 лв., удължи срока

Пет фирми искат поръчката за подмяна на част от водопровода на 7 улици в Дупница за 765 040,95 лв. Ремонтът включва улиците „Венелин”, „Георги Икономов” (бившата „Бригадирска”), „Бузлуджа”, „Велико Търново”, „Васил Левски”, „Отец Паисий” и „Седма рилска дивизия”.

Комисия с председател зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев отвори в открито заседание днес документите на фирмите участници- “Мегаинвест-Холд” ЕООД-Дупница, “Овергаз Инженеринг” АД-София, “ДЗЗД Дупнишка вода”, в която влизат “Меридиан” и “ВиК”, “Галчев Инженеринг” ЕООД-София и “ПСТ Груп” ЕАД-София.

След подмяната на водопроводните участъци на улиците започва подмяната на водопреносната мрежа, предстои рехабилитация с цялостно преасфалтиране и изграждане на тротоари по проекта за интегриран градски транспорт.

След проверката на документите за допустимост, комисията ще обяви дата за отваряне на ценовите оферти. Предвидените дейности за приключване са за срок не по-дълъг от 60 календарни дни, считано от датата на уведомление от възложителя.

Междувременно стана ясно, че срокът за приемане на оферти за поръчката, свързана със строително монтажни работи по укрепване десния бряг на река Бистрица в Дупница, се удължава с 3 работни дни. Поръчката е съгласно новите промени в ЗОП и е с прогнозна стойност 245 767,63 лв без ДДС, а за да бъдат отворени документите и ценовите оферти, трябваше да има поне 3 подадени оферти. До крайният срок, който изтече вчера, бяха входирани две предложения, което наложи удължаване на срока. 260 метра е подпорната стена, която ще бъде изградена в създаващия постоянно проблеми на жувущите участък от “Нафтоколонката” до сградата на ВиК-Дупница. Оферти се приемат до края на работния ден в понеделник, като независимо от броя оферти, във вторник ще бъдат отворени документите и ценовите предложения.