Иван Тасев наследява Найден Найденов в „Марек Юнион-Ивкони”

Иван Тасев

 

Новият старши треньор игра един сезон с екипа на дупнишкия тим по времето на Асен Гълъбинов

 

Иван Тасев е новият старши треньор на мъжкия отбор на волейболния „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница), съобщи мениджърът на клуба Людмил Найденов. Бившият национал наследява Найден Найденов, който пък пое в посока Бургас и оглави шампионите от „Нефтохимик 2010”.

Само преди няколко дни от ВК „Хебър” (Пазарджик) обявиха официално, че Иван Тасев е един от помощниците на Атанас Петров за мъжкия отбор на клуба, който е новак в Суперлигата за новия сезон 2017/2018. Така двамата, които бяха доскорошни съекипници в щаба на „Хебър”, вече ще бъдат един срещу друг в мъжкото първенство на ниво старши треньори.

Досега Тасев игра един сезон с екипа на “Марек” по времето на Асен Гълъбинов и тогава спечели сребърните медали в спор със силния отбор на “Левски Сиконко”.

За последно Тасев бе помощник в родния си град Пазарджик на новия член на Суперлигата “Хебър”. В треньорската си кариера той е бил помощник на Виктор Карагьозов в младежките национални гарнитури и има 6-о място от Световното първенство в Мароко през 2008 г. и 4-то място от европейско. През 2012 г. е старши треньор на волейболния „Добруджа 07”, а следващата година поема третодивизионния „Локомотив” (Пловдив).

Тасев ще започне работа в Дупница на 14 август, когато отборът се събира за първа тренировка. Тогава ще стане ясно и дали ще има играчи на проби. Чужденците в тима Окело Дауди (Уганда) и Кристофер Мукунзи (Руанда) ще се присъединят към отбора седмица по-късно. Те получиха няколко дни почивка повече, тъй като до миналата седмица участваха с националните си отбори в световната квалификация.