Monday, July 22, 2024
HomeНовиниСвят36 доживотни присъди за полицай, насилвал жени в продължение на 17 години

36 доживотни присъди за полицай, насилвал жени в продължение на 17 години

48-год. Дейвид Карик е бивш служител в лондонската полиция

Съд в Лондон осъди на 36 доживотни присъди бившия служител на полицията на британската столица Дейвид Карик, който се призна за виновен за 85 престъпления, сред които сексуално насилие срещу 12 жени, съобщиха местните медии.

48-годишният Карик ще трябва да прекара поне 30 години в затвора, преди да може да кандидатства за предсрочно освобождаване.

Бившият полицай е извършвал престъпленията в продължение на 17 години – от 2003 до 2020 г. Той е разкрит през 2021 г., когато една от жертвите му решава да се обърне към правоохранителните органи след като става известна историята на Сара Евърард, жителка на Лондон, която е изнасилена и убита от полицая Уейн Казънс, получил за това доживотна присъда.

Първото от известните престъпления на Карик е извършено през 2003 г. Полицаят среща жена в бар и я изнасилва многократно – преди това я уверява, че е в безопасност, защото е полицай. Втората му жертва през 2004 г. е колежка от полицията, която се съгласява доброволно да прекара с него нощта, но той прави анален секс с нея без нейно съгласие. И двете жертви не се решават да съобщят за случилото се веднага.

Той е извършвал не само сексуално, но и психологическо насилие. Нарича една от жените своя робиня. Държал е други две затворени в малка стая под стълбището.

Разследването установява, че Карик е използвал положението си, за да спечели доверието на жените – и за да ги сплаши по-късно. По време на изнасилванията той използвал белезници и изпратил снимка на служебното си оръжие на една от жертвите с думите “Не забравяй, че аз съм шефът тук”.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Карик, който многократно е извършвал престъпления в нетрезво състояние, в ранна възраст е бил жертва на насилие от страна на родителите си, които злоупотребяват с алкохол. Съобщава се също, че е направил опит за самоубийство, докато е бил в ареста. При произнасянето на присъдата съдия Боби Чима-Гръб нарича Карик чудовище и смята, че той е направил опит за самоубийство по-скоро от самосъжаление, отколкото от разкаяние.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular