4 медала за дупнишките „гладиатори” от международен турнир в Албания

Групата на СК „Гладиатор” в Албания

СК „Гладиатор” спечели четири медала от международния турнир по таекуондо „Албания оупън” в клас G1. Състезателите от Дупница спечелиха два сребърни и три бронзови медала, като от клуба са категорични, че можеше да се върнат с още повече отличия.
Единственото сребро дойде от Венцислав Аничин, който се представи много добре при кадетите в категория 65 кг, но изпусна да стане шампион.
При мъжете до 68 килограма Александър Джорджев изигра три много силни двубоя и успя да спечели бронзов медал.
Михаела Костадинова (кат. 59 кг) и Михаела Георгиева (кат. 55 кг) пък завоюваха бронзови отличия при девойките.
„Като резултати съм доволен от „Албания оупън”, но можеше да се представим и много по-добре. Състезанието беше много силно, имаше състезатели от цял свят. Беше забранено заради Ковид-19, но вече има тенденция за ваксинацията на повечето страни и така спортният календар се възобновява. Участваха около 1200 състезатели от целия свят – Южна Африка, Египет, Бразилия, Канада, САЩ и много други държави. Във всяка една категория имаше по над 40 човека, и то все елитни състезатели. Взехме четири медала, а можеше отличията да са и повече. Например Венци Аничин просто си изпусна златото, което трябваше да завоюва. Сашо Джорджев също се представи много силно, но просто нямаше късмет. С унгареца, който го победи, са равностойни противници. Той имаше победа и поражение от него преди това, сега също загуби, а съперникът му стана пръв след това. Митко Джорджев също игра добре, но загуби мача си за медал. Обяснявам си го с това, че той нямаше много състезания напоследък и при него се беше насъбрало повече напрежение. Момичетата ни се включиха с по една категория по-нагоре и може би затова им беше малко по-трудно. На Александра Георгиева адреналинът й дойде в повече. Докато Ина Синурлийска спечели две срещи и загуби срещата си за медал, тя можеше да запише по-добро представяне.
След две седмици СК „Гладиатор” ще участва в нов турнир от високия клас G1. Надпреварата ще се проведе в Черна гора, като от дупнишкия клуб в момента правят организацията си за пътуването.

Димитър ИКОНОМОВ