4 средни училища изпратиха абитуриентите с в Дупница

С тържества на открито – в дворовете на учебните заведения, тазгодишните абитуриенти от ПГ „Христо Ботев”, ПГ по облекло и стопанско управление (Промишленото), ПГ”Акад. С. П. Корольов” (Механото) и СОУ „Св Паисий Хилендарски” в Дупница се разделиха с ученическите си години.

По традиция дванайсетокласниците предадоха училищните знамена на следващия випуск и бяха приветствани от техните директори, учители. Момчета от випуск 2021 в ПГ „Христо Ботев”, която тази година навършва 140 г., засадиха дръвче. На раздяла завършващите, част от които пременени с национални носии, техните учители и приятели извиха и хоро пред гимназията. Там абитуриентите са 119.

От ПГ”Акад. С. П. Корольов” си тръгнаха 54 зрелостници, изучавали  специалностите „Топлотехника“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Икономическа информатика“.

ПГ по облекло и стопанско управление завършиха 38 ученици. Дванайсетокласниците в СОУ „Св Паисий Хилендарски” са 49, от две паралелки – с профили „Технологичен с английски език” и „Английски език и испански език”.

Както писахме, абитуриентите в Дупница тази година са 315. Заради пандемията традиционното изпращане с голямо тържество на площад „Свобода”, организирано от общината и ръководствата на учебните заведения, бе отменено, което разочарова голяма част от абитуриентите.

Те обаче спазиха обичаите с броене до 12, надуване на клаксоните на колите по улиците, …

Моменти от тържеството на ПГ „Хр. Ботев”

Празникът в Промишленото

 

Изпращането на абитуриентите в Механото