43 първолачета прекрачиха прага на  СУ “Христо Ботев“ в Сапарева баня

Кметът Калин Гелев им раздаде ранички, с пожелание да ги пълнят с шестици

43 първокласници – 24 момичета и 19 момчета, прекрачиха прага на СУ “Христо Ботев“ в Сапарева баня на 15 септември. Децата са разпределени в 4 паралелки, чиито класни ръководители са Цветанка Пехливанска, Мария Лазова, Ангелина Вучкова и Елка Стоилова. Тази година в учебното заведение ще се обучават общо 460 ученици, като са сформирани две маломерни паралелки. Те ще се радват на нова придобивка – класните стаи са модернизирани с видеомонитори.

„Голямо постижение е придобиването от Община Сапарева баня на собствеността на сградата на бившата Професионална гимназия по туризъм, където се помещава училището ни. Преди 5 месеца от държавна собствеността стана общинска. Така ще можем да кандидатстваме за финансиране на проекти за подобряване на базата. Общината и досега е помагала и извършвала ремонти в училището – там са децата на Сапарева баня, въпреки че държавата беше собственик на сградата. Сега ще кандидатстваме с проекти за ремонт на покрива, цялостно обновяване и външна изолация на учебното заведение“, каза за в. „Вяра“ кметът на планинската община Калин Гелев.

Градоначалникът уважи празника за откриването на новата учебна година и по традиция и от името на Общината направи подаръци на първолаците. Всеки от най-малките ученици получи раничка с емблемата на общината, значка логото на СУ “Христо Ботев“, химикалка, молив и тефтер. Кметът поздрави учениците и учителите. Пожеланието му е учениците да са здрави, да бъдат старателни в учението, да уважават преподавателите си.