43-годишен дупничанин е подпалил „Купола” в Благоевград

Мъжът е бил изгонен от бара, а после с бензин пали ел.табло

Не е криминално проявен,  живее в Англия 

Мъжът, подпалил умишлено емблематичната сграда в центъра на Благоевград – “Купола”, е от Дупница, на 43 години, съобщи за говорителят на Окръжна прокуратура Благоевград Борислав Ковачки.

Той е бил изгонен от пиано бара, който се намира в сградата. След един час се връща с бутилка с бензин, слага я в електрическото табло и я запалва. „Имаме заподозряно едно лице от Дупница. След свада в заведението той е бил изхвърлен. Един час след като заведението е затворило, той се връща с бутилка с бензин, слага я в ел.таблото и я запалва”, заяви прокурор Борислав Ковачки.

Осем часа лицето е било подложено на национално издирване, обясни прокурор Ковачки. Заловен е на ГКПП – Калотина, малко преди да напусне пределите на страната. Не е криминално проявен. Живее в Англия.

Предстоят процесуални действия. В момента задържаният се транспортира до Благоевград и ще бъде задържан за 72 часа.

Ще бъде внесено искане за постоянна мярка “Задържане под стража”.

Вчера сутринта избухна пожар в “Купола”, в който се помещават банка, нощни заведения и офиси. Повече от четири часа екипи на пожарната гасиха покрива на сградата, който е най-пострадал от огнената стихия. Изгоряла е над 400 кв.м. покривна конструкция.

Няма пострадали. Материалните щети са огромни. Предстои да се установи техния размер.

В момента пространството около “Купола” е разчистено от общинската фирма “Биострой”.

Снимки:БГНЕС