44-тото Народно събрание вече е в историята

С химните на България и Европейския съюз депутатите закриха работата на настоящия парламент.

„Колеги, благодаря ви за съвместната работа, закривам 44-тото Народно събрание“, обяви председателят Цвета Караянчева секунди преди да удари парламентарния звънец за последен път.

Парламентът се събра за последно, а на заседанието, предавано пряко по обществената телевизия и радио, се регистрираха 194-ма народни представители.

„Всеки от нас ще отнесе различни спомени, както е различна оценката на всеки един от нас за изминалите 4 години. Скоро в тази зала ще заемат местата си депутатите от 45-ото Народно събрание, някои от тях ще са ветерани с опит, други за първи път ще седнат на депутатските банки. На бъдещите депутати ветерани да пожелаем да носят със себе си поуката от допуснатите в миналото грешки, а тези, които за първи път ще влязат тук – нека не забравят обещанията към избирателите си“, заяви Цвета Караянчева в последната си реч.

Тя изрази благодарност към българските доброволци в организирането на предстоящите избори, насрочени на 4 април, и припомни, че за гладкото им протичане са ангажирани около 80 хил. души изборна администрация. „Те ще бъдат нашите гаранти за справедлив вот и излъчване на легитимно народно представителство“, смята Цвета Караянчева, която увери, че всеки глас ще бъде „честно преброен“.

„Обществото ни само ще спечели от високата избирателна активност“, заяви още тя и пожела успех на всички участници на предстоящия вот.

В декларации парламентарните групи традиционно дадоха своята оценка на изминалия 4-годишен мандат, с изключение на ДПС, които предпочетоха да разпространят позицията си до медиите в писмен вид./ БГНЕС