Касиерката в СПА центъра в Сапарева баня Камелия Маркова спечели 250 000 лв. от лотарията

 

 Камелия Маркова

 

Късметлийката: Още не съм решила за какво да похарча парите, печалбата ми е дар от св. Иван Рилски, знак, че свекър ми отец Георги Марков не е крал от черквата на Паничище

 

Владко Марков (първият от дясно наляво) и  (до него) с приятели

 

Камелия Маркова от Сапарева баня спечели 250 000 лв. от лотариен билет-кръстословица. Касиерката в СПА центъра в Сапарева баня разбрала за голямата печалба навръх празника на св. Иван Рилски (Отчовден). Вярваща е. Тя е снаха на бившия свещеник в църквата „Св. Иван Рилски” в Паничище Георги Марков и е помагала на храма. Затова късметлийката смята, че печалбата й е дар от Рилския чудотворец. „Разбрах, че печеля, на най-големия празник – Св. Иван Рилски, и приемам това като дар от св. Иван Рилски. Аз съм вярваща, както и цялото ми семейство. Свекър ми Георги Марков допреди няколко месеца беше свещеник в черквата „Св. Иван Рилски” в Паничище. Служи там 10 г., но го обвиниха, че злоупотребява, и го махнаха. Затова приемам печалбата и като знак, че не е крал. Това е доказателството. Не само свекър ми честно служеше в черквата, всички сме помагали. Там работеше и свекърва ми Райна. За празници помагахме и аз, и съпругът ми, и децата ми. Затова ни е много обидно от обвиненията. Хората в Сапарева баня също са разочаровани. Сега на 19 октомври в храма не е имало празник, не е имало курбан. Там са били само отец Димитър Фелибев, който бе назначен на мястото на свекър ми, отец Вергил и клисарят Николай. Хората предпочетоха да отидат на Рилския манастир вместо на Паничище. Което е жалко, защото преди на празника имаше много хора”, каза Камелия Маркова. Тя още не е решила за какво ще похарчи солидната сума. „Не съм мислила какво ще направя с парите. Благодаря на Бога и се моля да са живи и здрави децата ми, както и цялото семейство. Имаме две момчета. Големият ми син Георги е на 20 г., студент в Благоевград, учи физкултура и спорт. По-малкият е Йордан – на 15 г., в 9-и клас е, учи хотелиерство в гимназията в Сапарева баня”, допълни Камелия.

Късметлийката обясни, че редовно купувала лотарийни билети. Уточни, че това не е първата й печалба, но досега спечелените суми са били много по-малки. „От 2-3 месеца всеки ден си купувам по един билет и имах и други печелби, но малки – по 3, 5, 20 лв. Най-голямата сума беше 50 лв. Похарчила съм за билети, но не много. В конкретния случай не съм имала предчувствие, че ще спечеля. По принцип обаче вярвах, че един ден това ще се случи”, сподели Маркова. Тя е съпруга на известния музикант в курорта Владко Марков.