Бум на нерегистрирани мотоциклети в Самоков, десетки катастрофи белязаха пътищата, в Клисура вадиха благоевградска кола от дере

Нередовен моторист беше заловен от полицията в Самоков.

На ул. „Македония“, автопатрул спрял за проверка мотоциклет с неустановени марка и модел. След като се изяснило, че возилото не е регистрирано по законоустановения ред,  водачът бил задържан. Срещу 36- годишния самоковец Б.Т. е започнато бързо производство. 50 минути по- късно в полезрението на униформените попаднал и втори самоковец, управляващ нерегистриран мотоциклет. За срок до 24 часа е задържан К.К./30г./, като срещу него също е образувано бързо производство. Преди дни в.“Вяра“ писа за катастрофа между кола и мотор. Водачът на мотоциклета също не го беше регистрирал и бе наказан по надлежния ред.

В същото време пътищата в Самоковско са белязани с десетки катастрофи. Линиейката и колата на пожарната бяха най-често срещаните возила из улиците на града, казват местните хора.  В Клисурско вадиха возило от дерето в местността „Дервена“.  Колата била обърната на таван. Произщшествитео е следствие висока скорост, несъобразена с пътната обстанвка. Колата е била с благоевградска регистрация.

Возило катастрофира и при Ново село. Там също нямаше жертви.

Около 11 и половина на пътя за София се удариха две коли и движението бе регулирано от полицаи на Осмо РПУ близо два часа. По данни на полицията от удара е пострадала една от пътничките и е настанена в столична болница. От Пресцентъра на Осмо РУ отказаха да дадат подробна информация за катастрофата и ни казаха, че има досъдебно производство.  По информация на в. „Вяра“ пътуващите и в двете коли са от Самоков. Жертви няма, но пътниците са пострадали сериозно.

Марияна Вучова