S-клас по американски

Lincoln Continental е луксозна лимузина с високи технологии на борда си. Дали обаче Continental може да се мери със S-клас, Серия 7 и A8? Тествахме модела!

 

Lincoln Continental се завръща! Новото поколение, чиято световна премиера бе през 2016 г. Детройт, и което вече се продава в Северна Америка и Китай,  е подчертано сериозно и уверено. Това важи за дизайна на автомобила с новата решетка на радиатора, която прилича на такава на Maybach или на BMW Серия 7, за безупречния силует и за красивата графика на LED-светлините. От Lincoln са разработили за дългия 5,12 метра Continental нова платформа, взели са най-модерните двигатели от Ford и са оборудвали флагмана с цялото количество финес, който може да бъде открит в концерна. Той включва и импозантен инфотейнмънт с панорамна камера, адаптивно окачване , голям брой асистиращи системи за водача и управлявани от процесори дръжки на вратите.

Continental е една от малкото големи американски лимузини, в които и водачът изпитва удоволствие: благодарение на V6 двигателя и на адаптивното двойно задвижване. Най-мощният двигател с две турбини изтръгва от 3 литра работен обем солидните 400 к.с. и 550 Нм, които са достатъчни за максимално темпо от 250 км/ч. Трансмисията е 6-степенна автоматична, като освен зад волана е доста удобно да седиш и вдясно отпред. Там седалката се настройва 30-степенно. Е, разбира се и на двете кресла на втория ред.

Естествено Lincoln едва ли ще има кой знае колко големи шансове в Европа – дори и да стартира от около 100 000 лв. – особено в Германия, където хората се водят от патриотизма при покупката на автомобил.