Обзор на 14-и кръг! Марек и Костинброд запазиха лидерските си позиции

Снимка: Марек Завинаги

Ташко СУЛЬОТОВ
Общо десет мача се изиграха по терените на Югозападна България от 14-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига в изминалите събота, неделя и понеделник.

Група А

Отборът на Чавдар (Етрополе) почиваше.
В изиграните пет срещи бяха вкарани общо 12 гола, от които 9 за домакините и 3 за гостите.
На стадион „Бончук“ в град Дупница мъжкият отбор на

ФК Марек 1915 победи Банско Тийм Сдружение

с 4:0. Първият гол в срещата падна едва в 33-та минута, негов автор бе Николай Ганчев. Седем минути по-късно Росен Йорданов покачи на 2:0. През втората част на срещата зрителите, дошли да наблюдават срещата, станаха свидетели на нови два гола в противниковата вратар, дело на Боян Стойнев в 65-та минута и Александър Близнаков в 77-ма. Наставникът на представителния тим на Марек Танчо Калпаков сподели, че е доволен от показаната игра на терена след като футболистите в последните два кръга не играха официални срещи, което даде отражение на терена през известен период от време. Според него гостите са се поотворили след почивката и това е било добре дошло за неговите възпитаници. „На база показаната игра победата ни е напълно заслужена”, сподели Танчо Калпаков. След тази победа отборът на Марек запазва лидерското си място с 29 точки, спечелени в 11 изиграни мача. Отборът на Банско при 13 изиграни мача е на 6-о място с 19 точки.
На помощното изкуствено игрище

на стадион „Славия“ се срещнаха вторият тим на клуба и Пирин (Гоце Делчев).

Срещата завърши при резултат 3:0, като и трите попадения за отбора на домакините бяха дело на Роберто Райчев, реализирани през втората част. С тази победа отборът на Славия ІІ при 12 изиграни мача заема 5-о място с 21 точки. Отборът на Пирин (ГД) в 13 изиграни мача има спечелени само 6 точки и е на последното 11-о място.
На стадион „Христо Ботев“

в град Ихтиман се срещнаха местният Ботев и ФК Левски Раковски (София).

Единственият гол в срещата отбеляза Борис Йорданов в 36-та минута за отбора на гостите. След тази загуба отборът на Ботев (Ихтиман) в 13 изиграни мача има 12 точки и е на 8-о място, а този на Левски Раковски – от 12 мача има 11 точки и е на 9-о място.
На затревения терен на стадион НСА

се срещнаха третия отбор на ЦСКА 1948 и Балкан Ботевград.

Единственият гол в срещата отбеляза Здравко Атанасов в 38-ма минута и при това положение гостите спечелиха трите точки. Отборът на Балкан е вече 2-ри с 25 точки от 13 мача, а този на ЦСКА 1948 ІІІ на 10-о място с 10 точки от 13 мача.
На стадион „Сливнишки герой“

в град Сливница се срещнаха едноименният тим с дубъла на Септември (София).

Не беше изтекла и първата минута от мача, когато домакините чрез Петър Малинов-младши откриха резултата за 1:0. Гостите търсеха начин за промяна на резултата и в 30-та минута успяха след попадение на Виктор Зоров за 1:1. В самия край на срещата късмета споходи домакините – Димитър Панталеев отбеляза победния гол за тима си. Този мач ще се запомни и с показаните 3 червени картони – главният съдия показа два за домакините на Петър Малинов-младши в 33-та минута и Росен Виденов в 89-та, който се включи в обиколката на стадиона с колегите си без да има право на това, защото беше на резервната скамейка. За гостите в червено бе декориран Владимир Стефанов в 61-ва минута. След тази победа отборът на Сливнишки герой при 13 изиграни мача е спечелил 23 точки, което им отрежда 4-то място във временното класиране, а Септември ІІ е на 7-о място с 14 точки също в 13 изиграни мача.

Група Б

Отборът на Рилски спортист (Самоков) почиваше.
В изиграните пет срещи бяха вкарани общо 17 гола, от които 14 за гостите и 3 за домакините.
На изкуственото игрище

на стадион „Георги Аспарухов“ се срещнаха дубълът на Левски (София) и ФК Кюстендил.

Първият гол в срещата отбеляза Марио Евтимов в 6-та минута. В 35-та минута Васил Василев изравни. През втората част на срещата двата отбора си отбелязаха отново по едно попадение. В 72-ра минута Даниел Гогов изведе отново отбора на гостите напред в резултата за 1:2. В 80-та минута Евгени Зюмбулев от Кюстендил си отбеляза автогол. Според наставника на Левски ІІ Елин Топузаков резултатът е реален. Той не пропусна да сподели, че неговите футболисти, които все още са неопитни, в лицето на Калоян Стрински и Кристиян Белмустаков са проиграли много чисти голови положения през втората част на срещата. След това равенство отборът на ФК Кюстендил от 13 изиграни срещи има спечелени 26 точки, което им отрежда 3-ото място, а Левски ІІ в 12 изиграни срещи са спечелили 15 точки, и са на 5-о място във временното класиране на групата.
На стадион „Септември“

в град Разлог местният Пирин победи Надежда (Доброславци)

с 4:1. Отборът на домакините игра по-добре и поведе в резултата с 3:0 с попадения на Петър Попадиин в 34-та, Благой Родов в 51-ва и Николай Димитров в 54-та минута. В 60-та минута Иво Иванов от отбора на гостите успя да намали на 3:1. В 74-та минута Попадиин направи резултата 4:1 с второто си попадение в срещата. Въпреки победата отборът на Пирин (Рз) остава на 10-о място с 11 точки в 12 изиграни мача, а тимът на Надежда отново е последен с 3 точки от 13 мача.
На градския стадион в Сандански местният

Вихрен домакинства на временния водач в групата Сдружение ОФК Костинброд 2012

и го победи с 2:0. И двете попадения в срещата бяха отбелязани през второто полувреме от Александър Якимов в 62-ра и Петко Петков в 64-та минути. Старши треньорът на домакините Ивайло Василев остана доволен от спечелването на трите точки срещу лидера в групата – отборът на Костинброд. Гостите запазиха лидерската си позиция във временното класиране с 28 точки от 12 изиграни мача, а домакините от Вихрен са на 2-ро място с 26 точки, спечелени в 13 изиграни мача.
На стадион „Арена Симитли“ се срещнаха отборите на местния Септември и Гранит (Владая). Срещата завърши при нулево равенство, което естествено не задоволи наставника на домакините Стефан Гошев. Отборът на Септември в 13-те изиграни мача е спечелил 13 точки и се намира на 7-мо място, а Гранит (Владая) също са изиграли 13 мача, в които са спечелили 12 т. и заемат 9-о място във временното класиране на групата.
На стадион „Българска армия“ в столицата се срещнаха

вторият отбор на ЦСКА София, воден от Стамен Белчев, и Оборище (Панагюрище), воден от Кириякос Георгиу.

Резултатът в този мач е твърде неочакван за всички, но за жалост на терена възпитаниците на Ст. Белчев изпълниха указанията му и отбелязаха 6 гола във вратата на Стилиян Георгиев, дело на Алесандро Николов в 15-та и 32-ра минути, Илиян Антонов – 28-ма, Павел Жабов от дузпа в 41-ва, Александър Ивайлов в 87-ма и автогол на Никола Лалев в 42-ра минута. Независимо от победата, наставникът на ЦСКА ІІ София Стамен Белчев сподели, че все още има какво да се желае, най-вече във фаза защита. Тази среща е била наблюдавана от отговорни хора от армейския клуб. „Доста напрегнато ще ни бъде през настоящата седмица. В четвъртък ще имаме мач за Купа на БФС срещу Марица (Пловдив), а в неделя – мач за първенството на ЮЗ Трета лига на стадион „Осогово“ в Кюстендил срещу едноименния тим”, допълни Стамен Белчев. Отборът на ЦСКА ІІ в 13 изиграни мача е спечелил 21 точки и е на 4-то място, а този на Оборище – в 11 мача – 15 точки и е на 6-о място във временното класиране.