СК по борба “Миньор” (Перник) награден с „Купа за международен принос по борба“, министърът на спорта Красен Кралев връчи приза

Младите борци на Спортен клуб по борба „Миньор“ (Перник)

Кметът Вяра Церовска пожела младите спортисти да вървят смело по стъпките на Иво Ангелов

Кметът д-р Вяра Церовска пожела младите спортисти да тръгнат смело по стъпките на Иво Ангелов.

Кметът Вяра Церовска поздрави всички млади спортисти.

Спортен клуб по борба „Миньор“ (Перник) получи признанието „Купа за международен принос по борба“. Призът е връчен лично от министъра на спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по борба Христо Маринов. С това се похвали световният и европейски шампион по борба класически стил и треньор на клуба Иво Ангелов, който се срещна с кмета д-р Вяра Церовска и зам.-кмета Денислав Захариев. В срещата взеха участие малките шампиони, с които се гордее клубът. Сред тях беше и най-малката звезда – 7-годишният Борко Владов, който е носител на 7 златни медала.

Иво Ангелов се срещна с д-р Вяра Церовска.

„Ти го правиш характер, даваш му сила да е готов за победа. Ти си страхотен пример за децата. За Перник и България ти си една изключително силна и важна личност, по която всички могат да се мерят и да се борят да приличат на теб“, сподели кметът Вяра Церовска по време на срещата и поздрави всички млади спортисти и каза да вървят смело по стъпките на Иво Ангелов.

Големият спортист също пожела да бъдат живи и здрави. Той посочи, че ръководството на клуба „Миньор” (Перник) дава всичко възможно тези деца да са в залата, да тренират и да са по-малко на улицата.

Кметът д-р Вяра Церовска и зам.-кметът Денислав Захариев

Купата за международния принос се дава по случай силното представяне на европейското първенство и силното международно участие на пернишките борци. Отличията са за европейската титла на Тарек Абдеслам, който е с произход от Египет, но се бори за България и защитава пернишкия клуб на републиканско първенство, също петите места на Николай Байраков и Даниел Александров на световно първенство и второто място, завоювано от Иво Ангелов, на европейско първенство.