Социалните мрежи се забавляват: Роналдо вкарал “с поглед”, “с коса” и като Нео от “Матрицата”

Кой е голмайсторът? Една от най-куриозните случки на целия Мондиал – но и със съвсем сериозна историческа значимост, се разигра в края на мача Португалия – Уругвай (2:0), когато Кристиано Роналдо скочи да засече с глава центриране на Бруно Фернандеш, топката продължи траекторията си и влезе в далечния ъгъл – първи гол за португалците.

Роналдо се впусна в радост, а на екраните на телевизорите по целия свят изписаха името му като голмайстор. Това означаваше – 9 попадения на световни първенства за КР7, което го изравнява с Еузебио.

Но голът бе даден на Бруно след куп повторения, а ситуацията и нейната полемичност сякаш дори изместиха фокуса от победата на португалците и мача като цяло. Както е често около Роналдо.

“Опта” – статистическият сътрудник на ФИФА, както и техническата комисия на централата, потвърдиха по-късно:

Попадението е на Фернандеш, няма докосване от Кристиано.

Самият той някак забавно показваше на излизане от терена как топката го е “облизала” по перчема и е влязла във вратата. Човекът си искаше гола. Вероятно именно тази амбиция го отличава и го заведе там, където е – с над 800 попадения в една изумителна кариера.

“Роналдо вкара със стръкче коса”, подеха веднага в социалните мрежи с чувство за хумор.

“Голът дойде с поглед”, иронизираха британци.

“Кристиано е като Нео от “Матрицата”, мести предмети със силата на съзнанието, така вкара и това попадение”, пише в друг крилат лаф.

А коментаторите на португалската телевизия го удариха на майтап, след като победата вече бе спечелена с втория гол на Бруно.

“Най-сигурното доказателство, че Роналдо не е автор на гола, е това, че той дори не направи прочутото си “сииииуууу” и подскока с жеста, който съпровожда всяко негово попадение от години”, казаха те.

И май са прави. Това е най-сигурното доказателство.

Източник: Dir