Децата на Благоевград творят в Работилницата на Дядо Коледа

    Работилницата на Дядо Коледа отваря врати в Благоевград. Детският кът за работа и забавление тази година ще бъде позициониран в Градската художествена галерия. Официалното откриване ще бъде на 11 декември (понеделник) от 12:00 часа. Инициативата ще продължи до 22 декември, всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

В тазгодишната Работилница на Дядо Коледа участие ще вземат над 1000 деца от детски градини и училища в областния град и деца от защитени и социални жилища. Галерията ще се преобрази в място за творчески занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели. Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детския коледен панаир, който също е част от коледната програма на община Благоевград. Панаирът ще бъде открит на 27 декември от 12:00 часа в центъра на Благоевград.

В Работилницата на Дядо Коледа децата ще творят и ще изпитват въображението си под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които ще помагат на малките таланти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в Работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници – Коледа и Нова година.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

За шеста поредна година Община Благоевград организира Работилницата на Дядо Коледа. Всяка година инициативата се провежда под голям интерес и голяма посещаемост.