48 са новорегистрираните с Ковид в Кюстендилска област за три дни

Двама са загубили битката с болестта

Новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни /от 23 април до 25 април/ са общо 48. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 12, Бобошево – 4, Сапарева баня – 2, по един нов случай в Невестино, Рила, Бобов дол и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 29 пациенти. Едно лице е в реанимация, а 20 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 24 души. Един пациент е на интензивно лечение, а четирима други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 42-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в крайно тежко състояние, а други 30 са в средно тежко и на кислород.

През изминалите три дни има починали двама души: 74-годишна жена от община Кюстендил и 62-годишен мъж от община Дупница. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките на починалите