Строят нова детска градина в Банско с отпуснатите от кабинета 1,2 млн. лв., кметът Икономов: Благодаря на премиера Борисов за подкрепата

Община Банско получи финансиране на свой проект за изграждане на нова детска градина с постановление на Министерския съвет. Стойността му е 1 200 000 лв., а строителните дейности ще започнат през 2018 г. Проектът е изработен съгласно всички съвременни изисквания и ще има капацитет от четири нови детски групи, т.е. още 80 нови места за децата между три и седем години. За функционалността на сградата, в рамките на три етажа, са осигурени необходимите помещения като занимални, спални, гардеробни, лекарски кабинет, кухненски офиси, салон за спорт и музикални занимания, както и помещения за персонала. Архитектурният стил е съобразен с контекста на градската среда, като в проекта са използвани традиционни материали – каменна облицовка, дъсчена обшивка и керамични керемиди.

„С реализирането на новата детска градина ще отговорим на нуждите от повече места за най-малките, а те самите ще бъдат отглеждани в комфортна обстановка и при оптимални условия. Благодаря на българското правителство и лично на премиера, г-н Борисов, за оказаната подкрепа. Политиката в помощ на младите семейства и децата е приоритет както за местната власт, така и за националната”, коментира кметът Икономов.