49-годишният Георги Георгиев от София е загиналият пилот на планинското рали в Благоевград

49-годишният Георги Георгиев от София е загиналият автомобилен пилот на рали Планинско изкачване “Благоевград”. Той се е състезавал от 2015 година, имал е пауза от две години, но в последните три години е бил активен, съобщи Александър Мановски от клуб “Диамо”, който е домакин на състезанието.

Тежкият инцидент с фатален изход доведе до прекратяването на планинското изкачване “Благоевград”, кръг от рали шампионата на България.Общо 38 екипажа бяха заявили участие в надпреварата, която започна днес и трябваше да завърши утре. Утрешните стартове се отменят изцяло, каза още Мановски.

Страшната трагедия се разигра в следобедните часове, по време на втората тренировка, непосредствено след като колата е преминала финиша.

Пилотът се е забил в стена на финала на ралито близо до село Делвино и е издъхнал на място. Георги Георгиев е бил със стартов номер 35 и автомобил Subaru Impreza. Той е карал за отбора на Green Fox Motorsport.

При инцидента няма пострадали други хора от публиката или ангажирани със състезанието.

Последният смъртен случай по време на автомобилно състезание датираше от 2015 година. Тогава Тодор Славов загина след инцидент по време на рали “Твърдица-Елена”.