5-год. французойка Розалин празнува ЧРД в Дупница, майка й Лиляна Здравкова: От над 9 г. живеем в чужбина, но съм съхранила всичко българско

 5-годишната французойка Розалин отпразнува рождения си ден в Дупница. Малката чаровница е дъщеря на дупничанката Лиляна Здравкова. Лиляна завършва висшето си образование във френската столица Париж.

Още като студентка свързва живота си с неин колега – Елин. Двамата имат две дъщери – Розалин и двегодишната Стела. Дядото на Лилияна – Здравко, е бил най-известният бас в градския хор. Канен е да пее в много хорове в Италия, Румъния, Гърция, но той винаги е казвал: ”Камъкът си тежи на мястото” и че тъй като е роден в Дупница, чувства като свое задължение и отговорност да пее в хора в родния си хор. Лиляна е патриот и много държи на корените си. Всяка година със съпруга й прекарват годишния си отпуск в бащиния дом в България.

Макар и повече от девет години да живее във Франция, тя споделя, че е съхранила в себе си всичко българско.

Розалин посрещна рождения си ден още с прабаба й Лиляна и леля й Недялка, на партито бяха поканени и няколко семейни приятели. Лилияна покани също и нейни приятелки от детинство, някои от тях вече детски учителки, както и приятелчета на Розалин и Стела.

Родителите на рожденичката донесоха сувенири за подаръци от Франция.

Лили и нейните приятелки пяха детски песнички на български и френски. Дворът, където се проведе тържеството, бе украсен празнично. Рожденичката получи бурни аплодисменти, след като духна свещичките, а тортата бе поднесена с бонбони и курабийки.