Успех! Кюстендилската гимнастичка Мишел Иванова издържа тест за Олимпийско звено при девойки старша възраст

 

Мишел издържа теста за Олимпийско звено

Още две грации на “Велбъжд” с шанс за повиквателна за предстоящия организиран лагер

Мартина Тасева

 

Една от надеждите на българската художествена гимнастика Мишел Иванова издържа изпита за Олимпийското звено при девойки младша възраст. Състезателката на “Велбъжд” премина успешно тестът, който бе организиран по различни критерии- обща физическа подготовка, работа с уред и тяло и др. от Българската федерация по художествена гимнастика.

Даяна Димитрова

Поканени на теста бяха около 80 деца, 30- те гимнастички от Категория “Елит” и момичета от “А” категория, родени 2005 и 2006 година. От тях на първо време са селектирани 51, които са покрили теста и, за които ще бъде организиран специализиран лагер в края на месец август, в зала “Левски- Раковски”.

Шанс да бъдат на лагера имат още две гимнастички на “Велбъжд”, съобщиха от клуба. Това са Мартина Тасева и Даяна Димитрова, които са в категория “Елит”, но пропуснаха изпита- тест, заради участието си на фестивала в Кефалония, Гърция. Те ще държат изпита, непосредствено преди лагера в столицата.

Предварителните очаквания са от тези над 50 деца, да бъдат определени най- добрите 8 за Олимпийското звено при девойки младша възраст.

Краси Ценкова