560 грации показват класа в международния турнир по художествена гимнастика “Кракра Къп” – Перникк

560 участнички от 15 клуба от цялата страна и Гърция взеха участие в третия международен турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“, който се проведе в празничните дни в Перник.

Домакин на турнира бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник и спонсори на клуба. В първия състезателен ден участваха най-малките гимнастички, ансамбли от всички възрастови групи и девойки младша възраст. Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 15 специални награди – мис “Елегантност”, мис “Танцувалност”, Пернишките грации грабнаха мис „Кракра къп“ – Сияна Борисова, мис „Най-перспективна“ за Маги Топалова, „Мини мис“, който бе връчен на Бориса Велинова и др.

На официалното откриване на третия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – Главен експерт по спорт, които връчиха медалите на класиралите се гимнастички във възрастова група жени, категории А и В. Мартин Жлябинков заяви, че в лицето на кмета Станислав Владимиров, СКХГ „Виктория“ има пълната подкрепа за развитието на този спорт на територията на община Перник.

Легендата на художествената гимнастика, 81-годишната Райна Афионлиева връчи приз, учреден на нейно име. Призът, който се дава за постижения в художествената гимнастика на жени, категория А, бе връчен на Рейчъл Стоянов от круб „Левски“. Райна Афионлиева сподели, че се гордее, че е била част от спортните върхове на художествената гимнастика в България и пожела на треньорките и гимнастичките от СКХГ “Виктория“-Перник да надминат нейните успехи.

„Вие перничанки можете да надминете и Варна и Пловдив, можете да биете и всички софийски отбори“, каза тя в емоционалното си обръщение към треньорката на пернишките грации и нейна възпитаничка Виктория Велинова. „Доволна съм от провеждането на турнира. Жалко само , че децата не могат да играят на пълна зала, за да бъде атмосферата на още по-добро ниво. Много съм доволна, не само заради класирането, а и заради самата визия на моите възпитанички“, сподели организаторът на МТ “Кракра къп“ и председател на СКХГ „Виктория“-Виктория Велинова.