1890,90 лв. събра Коледният благотворителен базар „За да има щастие в детските очи“ в ГУМ – Дупница, първенец с 488,60 лв. е екипът на ДГ„Мечта“

 

Общо 1890,90 лв. само за 2 часа са събрани на Коледния благотворителен базар „За да има щастие в детските очи“, отчетоха от община Дупница. Инициативата беше организирана с подкрепата на общината и на ГУМ-Дупница. Базарът се радва на голям интерес от дупничани.

Първенец с най-много събрани пари е ДГ „Мечта“, които са отчели 488,60 лв. С парите екипът на детското заведение ще закупи тенти и чадъри за двора.

372,70 лв. отчитат от детски ясли „Пролет“, с тях ще бъдат закупени нови килими и прахосмукачка. 6-а детска градина „Зора” събраха 246,50 лева, събраните средства ще бъдат изразходвани за подобряване на условията в двора.

Центърът за обществена подкрепа „Да подарим щастие по Коледа” има в касата си 137,50 лв., които ще бъдат дарени за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за закупуване на коледни подаръци за нуждаещи се семейства.

ОУ “Хр. Ботев“ – с. Крайници ще оползотвори своите 90.50 лева за обновяване материалната база за училището в Крайници.

С мото „Топъл обяд“ БЧК събра 98 лв. Със събраните 171 лв. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца (ЦСРИД) ще закупи материали за арттерапия и трудотерапия.

Инициативата “Пухкави сънища“ на ДГ „Слънце“ спечели 409,10 лв., които ще отидат за нови възглавнички. ПГ „Христо Ботев“ -гр. Дупница участва с кауза „Рехабилитация на възпитаник на гимназията” и събра 103,30 лв.

ДГ „Радост” – Яхиново събра 197,30, като средствата ще се използват за подобряване на материално-дидактична база.

ОУ „Христаки Павлович” с кауза „Библиотека във всяка класна стая”, набави 65 лв. за закупуване на книги.