57 абитуриенти от Механото получиха дипломи: Кикбоксьорът Доброслав Радев сред отличниците, Денис Спасов и Николай Галилейски приети в ТУ като стипендианти на ЧЕЗ

Завършващите си направиха обща снимка.
  • Директорът Елена Костадинова: Бъдете смели, защото това е истинският начин да постигнеш нещо!

 

Абитуриентите на ПГ “Сергей Павлович Корольов” (Механото) в Дупница получиха дипломите си на официална церемония. „Сбогом” на ученическите си години казаха 68 зрелостници, които бяха изпратени с пожеланията: „Към светли бъднини, скъпи зрелостници! На добър час!” и „Успех в най-трудното училище – живота”. Дипломи бяха дадени на 57 момчета и момичета, успешно представили се на матурите. 19 от завършващите са отличници, похвалиха се от ръководството на учебното заведение. Директорът Елена Костадинова връчи грамоти и плакети за отличи резултати на завършващите от паралелките с класни ръководители Биляна Маринова, Гергана Николова, Ирена Величкова и Нели Кюркчийска.

Директорът Елена Костадинова връчва диплома на Николай Галилейски.

„Мили ученици, бъдещи студенти, строители, инженери, IT специалисти, финансисти, откриватели, следвайте пътя, който сте избрали, с вяра. Тя е най-мощната на света. Това, което си построил в дългогодишната работа, може днес да бъде разрушено за една нощ. Въпреки това продължавайте да строите и да давате на света. Младостта е изкуство, младостта е усмивка. Това е най-голямата й прелест”, пише английският поет и писател Оскар Уайлд. Въпреки длъжността, която заемам, аз съм и учител. И се питам защо избрах тази професия.

За да бъда сред вас, млади хора. Но за съжаление отново настъпва раздяла. Раздялата с Випуск 2019. Пораснахте толкова бързо, но и толкава красиви. 5 г. бяхме заедно. 5 г., които отлетяха като мигове, защото постоянно бяхте заети с нещо – да учите уроците, да напишете поредното есе или интерпретативно съчинение, да се справите с контролните и класните работи и др. състезания, да изведете спортния тим на челни позиции. Ангажирани бяхте, но и беше интересно, забавно. Знайте, че само в уплътнените мигове на времето човек може да открие своята реализация, може да се опита да направи света по-добър”, обърна се към вече бившите си възпитаници инж. Костадинова. „Бъдете смели, защото това е истинският начин да постигнеш нещо. Най-добрият начин да кажеш нещо е да го покажеш”, допълни директорката.

Първото свидетелство тя връчи на шампиона по кикбокс и спортист на Дупница за 2018 г. Доброслав Радев. Денис Спасов и Николай Галилейски бяха похвалени за участието им в националния кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ”. Благодарение на успеха им двамата още през м. март са приети за студенти. Ще учат електрообзавеждане на производството в Техническия университет (ТУ) – София.

От учебното заведение похвалиха абитуриентите ел. техници и за обособените тази година две нови работилници. Те се помещават в учебния корпус и работят от началото на годината. Новото за отминалата година бе и специалността „Машини и съоръжения в химическата и хранително-вкусовата промишленост” с дуална форма на обучение чрез практика във фармацевтичната компания „Актавис”.

Класните ръководителки на випуска

Тържеството в салона на театър „Невена Коканова” уважиха Тодор Петков – шеф на общинския отдел „Култура, образование и младежки дейност” и бивш преподаветел в Механото, дългогодишният директор на техникума Олег Стефанов и председателят на училищното настоятелство Мариана Рангелова. За абитуриентите бе подготвена кратка програма. Осмокласници отправиха към тях хумористичен поздрав – със сценка, на фона на песента на „Тоника” „Чуй ме, Дилмано”. С фокуси събра аплодисментите бившият възпитаник на Механото Ради Василев.