6-годишният Кристиян Йорданов и магарето Барут спечелиха специалната награда на състезанията в Крупник

  • Стоян Попов от Симитли на 72 г. отличен с приз „Най-възрастен участник”

 

Юначе от предучилищната група водеше инатливото магаре Барут на конните състезания край Крупник тази година. На ритуала по благославяне на животните и стопаните присъстваха кметът Апостол Апостолов и стотици почитатели на конните състезания.

В надбягванията най-бърз бе Крум Георгиев, след него останаха Иван Стойнев и Стойчо Методиев с расовите си бегачи. 6-годишният Кристиян Йорданов от село Черниче, с магарето Барут, взе специална награда. Той бе най-малкият участник.

Стоян Попов от Симитли, на 72 години, пък беше отличен с награда „Най-възрастен участник”. Най-атрактивен участник бе Методи Димов от Полена. За най-гиздав бе отличен конят на Методи Равначки. Атракция на състезанията както винаги беше и Марио Димитров от Черниче, който със своя Барут взе приза за най-редовен участник в кушиите.

В състезанието по теглене на товар в лека категория Стойчо Методиев от Черниче и неговият кон бяха първи. В тежката категория конят на Стоян Стоянов-Берко от Симитли грабна приза за теглене на товар. След него се нареди Борислав Борисов от село Полена, а третото място също беше за кон на Берко. И тук участниците освен купи получиха фураж и жито за конете като награда.