6 седмици в гипс след 4-часова операция чакат сина на Радослава Неделчева от санаториума на Искра Генкова

Радослава Неделчева и Цветелин

„Мина големият ад, направиха операция на Цвети. Следват 6 седмици в гипс, но всичко мина нормално.

Искра Капаноглу

Операцията отне само 4 часа. Нямам думи да благодаря на Мануела Малеева, тя ни свърза с д-р Бруно Франиер, който оперира Цвети заедно с д-р Евгени Влаев. Не съм виждала по-всеотдаен човек от Мануела Малеева. Целта на операцията беше да освободи сухожилия на коленете и на едното ходило.

Горкото ми детенце сега го боли, много му е трудно, но казва „мамо, ще свикна и с гипса, ще издържа”, това разказа Радослава Неделчева за своя малък син Цветелин, на когото лекарска небрежност при раждането блокира крачетата му.

Радослава Неделчева работи в санаториума на Искра Генкова в Банкя, където лекари се грижат момченцето й да бъде възстановено и да проходи. Майката е трогната, че нейните съграждани от Свищов организират благотворителен концерт на 14 юни за Цвети под наслов „Деца помагат на дете”.

Освен д-р Малеева за малчугана се погрижиха още Бруно Франиер и д-р Евгени Влаев.

 „Бях бременна в началото на седмия месец и изведнъж краката ми се заляха с вода, оказа се, че са ми изтекли околоплодните води. Наблюдаващият бременността ми лекар обаче каза, че съм се напикала и ме отпрати”, започва разказа за ходенето по мъките за нейното семейство Радослава и продължава: „Така една нощ ме заболяха рязко коремът и кръстът. Мислех, че ми се ходи до тоалетна, но точно тогава е започнало раждането. С 300 зора ме взеха в родилното в болницата в Свищов, защото на дежурния лекар смяната му била свършила. За щастие ме приеха, защото иначе щях да родя пред вратата на отделението. Така на бял свят се появи Цветелин – 1,4 кг и 32 см.

Поставиха бебето в кувьоз. След два часа закъснение дойде линейка от Плевен и го взеха в болница – Втора клинична база „Георги Странски”. Докторът, който каза, че съм се напикала, е Антон Георгиев. Той е млад лекар. Тогава бях на 21 години, сега съм на 28. Детето ми се роди с церебрална парализа, защото той не откри своевременно проблема, а ме отпрати като напикана. Бях малка, глупава, а и като разбрах, че така се е случило с детето ми, потънах в грижи. Нямах подкрепата отникъде и сама нямаше как да се оправя. Сега целият смисъл на моя живот е детето ми. Цялото ми време е свързано с него. И тепърва ще имам още повече грижи.

Всеки, който желае, може да помогне на семейството. Банковата сметка, в която се набират средства за лечението на малкия Цвети, е: IBAN:BG36 CECB 9790 10E0 3639 00