Министър Нанков поднови договора на шефа на ВиК Росица Димитрова в Благоевград, дълговете на дружеството от 1,5 млн. лв. стопени, печалбата за 2016 г. над 400 000 лв.

 

Росица Димитрова

Димитрова: Доволна съм, ще оправдая доверието

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков поднови договора на шефа на ВиК-Благоевград Росица Димитрова. Информацията беше потвърдена официално. Амбициозната Росица Димитрова ще остане още дълго време на шефския пост във водното дружество. Министър Нанков поднови договора й от днес до 09.09.2020 година. Димитрова акостира във ВиК преди 3 години и направи много силен екип, с който успя да стопи огромен дълг от 1,5 милиона лева. За 2016 г. предприятието е на печалба с над 400 хил. лева.

Представените пред Нанков доклади от две дирекции на министерството за финансовите резултати на дружеството са били оценени като отлични. „За мен е страхотно, че подписах нов договор, това е огромно постижение, никак не е лесно в този вълчи свят да се пребориш с всички трудности. Доволна съм, че министър Нанков ми гласува доверие”, обяви щастлив новият стар управител Росица Димитрова.

„Това е прецедент в историята на ВиК-Благоевград. От 50 години в дружеството нито един управител на ВиК в Благоевград не е повтарял мандат”, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.