68 пациенти се лекуват в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил

37 нови положителни случаи с коронавирусна инфекция отчитат от Областния кризисен щаб

През изминалото денонощие в област Кюстендил има 37 нови положителни случаи с коронавирусна инфекция. По общини новозаразените са: Кюстендил – 24, Дупница – 6, Рила – 3, Бобошево – 2, по един нов случай има в общините Невестино и Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към този час 11 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Трима са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Двама от тях са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 68 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Четирима от тях са интубирани и в реанимация, други петима са в много тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие е починал 84-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.