75-годишна е загинала при пожара в дупнишкия квартал “Бистрица”, има обгазени (ОБНОВЕНО)

75-годишна жена загина при пожар в блок 3 на жк „Бистрица” в Дупница. Информацията потвърди говорителят на ОДМВР –Кюстендил, Катя Табачка.

Загиналата е била сама в апартамент на 7 етаж, вход А. Сигналът към 112 е подаден малко след 13.00 часа.

Двама полицаи са получили обгазяване, докато са оказвали съдействие при евакуация на хора от високата жилищна сграда. Единият от тях е транспортиран от екип на Спешна помощ в столично лечебно заведение, след като състоянието му рязко се е влошило.

Обгазени са и две жени от последния 8-ми етаж, следствие на гъстия дим от разразилата се огнена стихия. Те са получили помощ от Спешен център в Дупница. На кислородна терапия са, в стабилно състояние и при необходимост също ще бъдат насочени за хоспитализирани.

Жителите на блок № 3 бяха евакуирани за часове. Повечето от тях вече се сблъскват с нанесените щети от наводнението вследствие на гасенето на пожара. Преустановено бе и електрозахранването, за да се избегнат други тежки инциденти. Два екипа на Противопожарната служба и полиция останаха с часове на място.

По информация на съседи, възрастната жена се казва Цветанка и е бивша учителка. Тя има две дъщери, които живеят на друго място. Все още се изясняват причините за възникналия пожар. Оглед на място трябва да установи причините за възникването му.

За още един пожар в региона съобщават от ОДМВР-Кюстендил.Мълния е запалила покрива на къща в близост до отклонението при село Лиляч, община Невестино. Няма данни за пострадали хора. Екипи на противопожарна служба са на място.