77-годишен с БМВ се пробва да изкачи екопътека след грешни указания от GPS-а

Мъжът не е пострадал, но не можем да кажем същото за колата

Възрастен мъж от Германия реши да се довери сляпо на своята GPS навигация и да поеме по екопътека в Австрия със своята нова Alpina B3 Touring. Шофьорът е на 77-годишна възраст, а историята бе разказана от местната пожарна служба, която е помогнала за изваждането на колата. Тя е била заклещена на изключително тясна пътека между скала и предпазен парапет.

Въпреки, че това съвсем не е най-голямото BMW (Alpina), то ширината му от близо 2.07 метра е напълно достатъчна, за да докара големи неприятности на мъжа. В случая дори и 500-те конски сили с които колата разполага не са помогнали, нито пък задвижването на четирите колела. В крайна сметка историята се развива щастливо и няма пострадали, но не можем да кажем същото за колата, която е претърпяла някои сериозни щети.

Мъжът е тестван за алкохол, но пробата му е отрицателна, а пред властите заявил, че се водел по своята навигация и подминавал знаците и упреците на хората покрай които преминавал. Все пак шофьорът е получил глоба за неспазване на пътните знаци./ fakti.bg