77-годишният Йордан Шишков блъсна жена на пешеходна пътека в центъра на Кюстендил, настанена е в болницата без опасност за живота

Бялата кола, блъснала жената, Йордан Шишков (вляво с ризата с къс ръкав) дава обяснения.
  • Гл. комисар Ел. Стамболийски: Има инцидент. Колегите работят по случая и се извършват нужните експертизи при настъпило ПТП

 

В събота, малко след 10 часа на пешеходна пътека на главната улица “Цар Освободител” в Кюстендил, бе блъсната жена. Свидетели на неприятния инцидент заляха социалната мрежа с всякакви коментари, тъй като зад волана на автомобила „Дачия Дъстър“, с който е блъсната жената, е бил 77-годишният Йордан Шишков. В областния град той е известно имe. Шишков е бивш военен с чин полковник и дългогодишен председател на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Мнозина изразиха мнението си в социалната мрежа, че случаят ще бъде прикрит и заради факта, че той е баща на червената местна депутатка Мая Шишкова и тъст на гл. инспектор Калоян Драганов от „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция”. Други бяха на обратното мнение, че на всеки може да се случи и никой не е застрахован от такава ситуация, без значение кой е, какъв чин има и на кого е баща.

Кюстендилци смятат, че случаят ще бъде прикрит.

„Малко преди обяд днес 6 юли полк. Йордан Шишков блъсна жена па пешеходната на пазара с големия си автомобил Дачия. Автомобила беше преминал цялата дължина на пешеходната пътека. Жената е откарана в болницата. Никъде по медиите няма да намерите информация в този малък град само се шушука а след това всичко се покрива и замазва, моля свидетели на инцидента да пишат в коментарите“, това написа Антон Петров във фейсбук и коментарите потекоха.

Viara Djorgova, пише На пазара всеки пресича където му падне. Дано на жените /б.р. жената/ им няма нищо, но е крайно време и пешеходците да се научат да спазват правилата за движение. Не защитавам шофьора, но не мога да си представя, че някой може да кара бързо в този участък, и то в събота преди обяд.

Tihomir Petrov Iliev казва: Именно заради това трябва след навършване на определена възраст да им се отнемат свидетелствата за правоуправление на МПС. Да им се отнемат книжките. С цялото ми уважение към възрастните хора те вече нямат бързи рефлекси. Зрението им не е добро. Слуха също. Та наистина е Наложително да се направи закон да им бъдат отнети книжките…..А за Пешеходците всички знаем как Изкачат ненадейно пред колите, и пресичат където и както си искат ! ! !

Зебрата, на която е блъсната жената, е в непосредствена близост до района на пазара, като в пиков час и пазарен ден там движението и на коли, и на пешеходци е огромно. Веднага след инцидента на мястото пристигнаха екипи на „Спешна помощ“ и „Пътна полиция“. Пострадалата е закарана за преглед в болница, като е установено, че състоянието й е добро и няма опасност за живота й. Движението в едното платно по главната улица беше временно затворено в едната посока, като автомобилите се пропускаха от полицай. Ето какво заяви по повод неприятния инцидент директорът на ОДМВР- Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

“Да, автомобилът, с който е блъсната жената, е управляван от Йордан Шишков. Колегите веднага бяха отцепили района, за да извършат нужните експертизи като скорост, спирачен път и други параметри, необходими при станало ПТП. По случая продължава да се работи, така че няма скриване от обществеността. Все пак хубавото в целия този неприятен инцидент е, че блъснатата жена е вън от опасност, но е приета в болницата за допълнителни изследвания и лекарско наблюдение”, каза ст. комисар Елиан Стамболийски.

В този район не само в събота, но и през останалите дни е пълно и с хора, и с коли, движението е натоварено и това не позволява колите да развиват голяма скорост, дори буквално пъплят по улицата. Това е спасило жената от по-тежки наранявания, коментираха кюстендилци. Писали сме неведнъж, че културата на движение на пешеходците е занижена, те често пресичат, където си поискат, а това е голям риск. Случаят обаче не е такъв и очакваме становището на разследващите органи.

Друг е въпросът дали трябва да има таван на годините за водачите на МПС.

РЕДАКЦИЯТА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРАВОПИСА В ОТКЪСИТЕ ОТ ФЕЙСБУК!