79 жилищни сгради в Дупница чакат указания по програмата за енергийно обновяване, общината с питане към министъра на МРРБ

В свое писмо до МРРБ, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев иска повече информация във връзка с националната програма за енергийно обновяване на жилищните сгради.
Повод за това са многобройните запитвания от граждани към общинската администрация по темата.
“Факт е, че това е тема, която по обясними причини вълнува стотици семейства отдавна. Все по-често се появяват медийни публикации по темата, а в същото време нямаме информация от МРРБ. Пряката връзка с гражданите е именно общинската администрация като институция. Десетки питания сме имали, а в последните дни зачестиха с най-различни въпроси – какви са сроковете, какво ще е финансирането, кога ще стартира програмата, какво се случва с одобрените във втория прием на документи, може ли да се кандидатства… В момента имаме 79 одобрени жилищни сгради по втория прием на документи, които чакат информация. Затова се надявам, че бързичко ще получим конкретика и насоки по темата, за да бъдем полезни на нашите съграждани с информация и съдействие, а и за да предприемем необходимите действия, които ще се изискват от нас като институция”, съобщават позицията на градоначалника от пресцентъра на кметството.