79 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област

26 са новозаразените в Дупница, жена на 68 год. е загубила битката с болестта

Общо 79 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 37, в Дупница са 26, по 4 нови случаи в Рила и Кочериново, по трима новозаразени в Сапарева баня и Невестино, само по един нов случай има в Бобов дол и Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях двама са интубирани и в реанимация, а други десет са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 25 лица. Седем от тях са в по-тежко състояние, а останалите са в средно тежко. Всички са на кислородна терапия.

Към днешна дата 24 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са в реанимация, а други 11 са в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа е починало едно лице от община Дупница – жена на 68 г. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.