Sunday, July 14, 2024
HomeРегионДупница80 сдружения на собственици на апартаменти в Дупница са подали документи за...

80 сдружения на собственици на апартаменти в Дупница са подали документи за безплатно саниране, 30 чакат финансиране

Кметът Методи Чимев: Най-малко 15 млн. лева ще бъдат инвестирани по програмата в общината140-01-01 Методи ЧимевМетоди Чимев

Общо 80 са заявленията от сдружения на собственици от Дупница, които ще разчитат на финансиране по националната програма за безплатно саниране, съобщиха от пресцентъра на общината. Крайният срок за подаване на документите бе 30 декември 2016 година. За 30 от тях вече има положително становище и от Областна управа – Кюстендил, и са изпратени към банката, финансираща дейностите за последващо сключване на договор. “Имаме още 38 набора от документи, които са за последващо съгласуване и одобрение в областна управа. Веднага щом получим положително становище, подготвяме необходимите документи и ги изпращаме за последващо сключване на договор. 12 заявления се обработват от специализираното звено, което сформирахме за работа по тази програма. В последния ден от срока бяха входирани 4 заявления. По груби сметки, очакваме най-малко 15 млн. лева да бъдат инвестирани по програмата в Дупница”, коментира кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.
Съгласно постановление на Министерски съвет от 4 февруари миналата година, с предимство при финансирането ще бъдат тези жилищни сгради, които са с над 36 апартаменти. Повечето са от т.нар. “малки блокове”, които не бяха допустими по първата програма.

RELATED ARTICLES

Most Popular