90-годишен юбилей празнува известната ветеранка спортистка Виктория Илиева от Дупница

Рожденичката Виктория Илиева празнува с приятелките си Йорданка, Светла, Катя и Ели. 
  • Енергична и интелигентна, Виктория е удържала победа над   времето и изглежда с поне 20 години по-млада

 

Леля Вики посрещна 90-ия си рожден ден с близките си приятелки в дупнишки ресторант. Прогимназиалната учителка и общественичка Виктория Илиева 38 години е била председателка на Клуба за здраве на ветераните спортисти „Марек” в Дупница.

Клубът участваше със спортни мероприятия дълги години за Майските празници на площад „Свобода”. Като ветеран Виктория е играла лечебна спортна гимнастика и 2014 г. е наградена с медал в София в НДК от федерацията „Ветерани спортисти”. Вики празнува 90-годишния си юбилей с близките си приятелки Йорданка Войнова – бивша служителка на ВиК-Дупница, учителката пенсионерка от ОУ „Христаки Павлович” Светла Казакова, учителката Ели Чукова, книгоразпространителката Катя Тошева. Виктория има две  дъщери, четирима внуци и четири правнучета – две момиченца и две момченца.

Рожденичката Вики със семейството на дъщеря си и зетя от Пловдив и правнучката Теодора

Учителската професия на Вики е в кръвта и на двете й дъщери, едната е учителка в Дупница и живее в Яхиново, а другата е прогимназиална учителка в Пловдив. Съпругът на внучката й Ирена пък е преподавател в Музикалната консерватория. Тяхна е и малката правнучка на Вики – Теодора, наследила от прабаба си къдравите коси. Семейството на Вики ще се събере в Дупница за голямо парти на юбилярката. Празникът й е помрачен единствено от наскорошната смърт на 94-годишната й сестра, също дълголетничка.

Рожденичката Виктория – леля Вики, сподели, че винаги е спортувала и сега непрекъснато ходи на екскурзии в красивите кътчета на страната, прави също преходи в планината и обича разходките в парк „Рила” в Дупница и градската градина. Леля Вики е ревностна християнка и е родена на Голяма Богородица по стар стил.

Спортистката ветеранка Виктория Илиева с медала си от федерацията

Чувствам в сърцето си, че истинското ми име е Мария, на Божията майка, която ме закриля. Но когато съм се родила, баба ми решила да бъда Виктория, защото сме били бедни, не сме могли да правим големи имени дни и да посрещаме кумата.