90 хил. лв. влязоха в дарителската сметка на болния то левкемия Тони Костов от Кюстендил, нужни са му 150 000 евро

Тони Костов със своята майка

Тони се повлиява добре от химиотерапията, но е много рано за празнуване, казаха организаторите на благотворителната кампания

 

20-годишният Тони Костов от Кюстендил, който страда от левкемия, се повлиява добре от химиотерапията. Добрата новина бе съобщена на страницата „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”. “Резултатът от изследванията при първата пункция на костен мозък на Тони Костов показва, че бластите (лошите, ракови клетки) са 3%, което означава, че кюстендилският младеж се повлиява добре от химиотерапията. Все още е много рано за празнуване, но с малки крачки лека-полека ще стъпчем болестта. Тони е добре или поне така казва. Но може ли да бъде слаб? Може ли да си признае, че нищо не е наред? Не! Не, не може, защото той знае, че трябва да бъде силен и смел. Тони знае, че за да победи тази страшна болест, трябва да вярва в себе си и в успеха!”, пише на страницата във фейсбук.

Събраната сума до момента

Хубава е и новината, че към 4 декември по дарителската сметка набраната сумата е 89 036,78 лв., като благотворителните инициатива в Кюстендил не спират. В събирането на така нужните за лечението му е 150 000 евро се включват почти всички учебни заведения и детски градини в областния град, а в почти всяко заведение са поставени и дарителски кутии.

Само за 5 учебни дни на благотворителни базари в Природоматематическата гимназия в подкрепа на лечението на Тони Костов, който е бивш възпитаник на гимназията, бе събрана сумата от 10 378 лв., съобщиха от учебното заведение. Събирането на средства продължава, като надеждата на семейството на младия мъж е необходимата сума да бъде събрана колкото се може по- бързо.

Две са официално обявените организирани благотворителни прояви засега. “Градът протяга ръка за Тони” е името на благотворителен фолклорен спектакъл, който е насрочен за 7 декември в Кюстендил, организиран от “Партньори-Кюстендил”. В него ще участват: “Фолк-рат” към НЧ “Братство 1869” с диригент Адела Харалампиева, ДЮТА “Кюстендилче”, ТФ “Партньори”, Ани и Мира Йорданова, Симона Станоева и Василиа Петрова. Мястото – Общинският театър, а часът – 18,30. На 15 декември младежите от “Трупата”, “Дебют” и D Actors отново ще играят благотворително пиесата “Наследникът”, този път за своя приятел. Мястото е сцената на Общинския театър от 19,00 ч, като цялата събрана сума от билети ще дарят за Тони. Както вече писахме, Тони Костов е болен от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). Той е на 20 години, завършил е ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, сега е втори курс в СУ “Св. Климент Охридски” – специалност компютърни науки.

 

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска банка

титуляр: Тони Тончев Костов

Pay Pal anatoli.kostov@gmail.com