ВиК авария оформи ледена пързалка пред бл. 51 в жк „Бистрица” в Дупница, хората: От 2 седмици изкопьт се пьлни с вода, ще подкопае блока

01-04-img_0050

Извор бликна пред бл. 51 в дупнишкия квартал жк „Бистрица”. Огромната дупка зейна преди 2 седмици, след като екип на ВиК – Дупница е извикан да отстрани авария, обясниха живеещи в блока. Служителите са работили два пьти на мястото, но без особен резултат – запьлнили ямата с прьст, оградили с обозназителна лента и си заминали. С течение на времето обаче дупката започна да се пълни с вода, да бълбука и да залива паркинга пред блока. При минусовите температури вечер и сутрин цялото пространство се преврьща в ледена парзалка.

209-01-01 ИлияИлиев copy

„Редно е ВиК пак да изпрати екип и да си довьрши качествено работата, а не изкопът да се превраша в езеро. Уличните животни даже идват на водопой пред блока, още малко и рибари ще започнат да хварлят въдици. Цяло чудо е, че някой още не се е подхлъзнал и пребил на леда. Опасяваме се, че подпочвените води може да подринат основите на блока”, казаха още обитатели на блока. Хората се надяват, че от водното дружество ще овладеят ситуацията преди дупката да е станала цял океан сьс своя собствена екосистема.

01-04-23330

01-04-img_0057