Продават 4 пъти по-евтино за 38 016 лв. етаж от къщата на известния хирург д-р К. Ленгарски в Кюстендил, ипотекирал го за 165 454 лв.

 

02-01-07-kirl-lengarski
Кирил Ленгарски

Втори етаж от къщата на известния кюстендилски хирург Кирил Ленгарски отива за публична продан. Имотът се намира на една от централните улици в областния град – „Асен Златаров“.  Жилището се води на имената на д-р Ленгарски и на Марийка.

То е сложено на тезгяха след решение на частния съдебен изпълнител Николай Славов. Парадоксът е, че къщата е ипотекирана в банка за 165 454 лева, а е обявена за продажба за 38 016 лева, т.е. повече от четири пъти по-евтино. Освен етажа се продава и дворното място. Площта е от 106 квадрата, както и идеални части от лятна кухня, разположена в двора, и две трети идеални части от гараж. Ипотеката е направена преди 8 години, става ясно от обявлението на частния съдебен изпълнител.

Кирил Ленгарски е потомствен хирург. Баща му, покойният Георги Ленгарски, също е бил хирург в кюстендилската болница. Преди три години след решение на Общинския съвет бе кръстена и улица на негово име в квартал „Румяна войвода”. Целта бе признателност към кюстендилеца, спасил десетки човешки животи. Д-р Георги Ленгарски завеждаше хирургичното отделение на кюстендилската болница от 1973 до 1999 г.

До продажбата на къщата в Кюстендил се стига явно след като Кирил Ленгарски се оттегли от областния град. Последно той практикуваше в болницата в Пирдоп, където постъпи през 2010 година, след като разбрал, че там набират хирурзи. Преди това е работил в Кюстендил, преминал е през обучение и специализация в някои европейски държави и е убеден, че като специалист е ней-добре да се развива в собствената си държава.