Резил! Концесионерът „Бороспорт” затвори пистите за нощно каране в Боровец, отстраняват проблема с осветлението за седмица

03-01-90

Мрак погълна пистите в Боровец, алармираха на редакционните телефони десетки разочаровани скиори. Този път не снегът, а електрическа авария изненада неприятно фирмата концесионер „Бороспорт”. За отстраняването на повредите ще е нужно повече от седмица време, казаха запознати с проблема.

Така любителите на нощното каране могат да се възползват само от детските писти пред хотел „Рила”. Много недоволни скиори останаха разочаровани от организацията на „Бороспорт” и се оплакаха на редакционните телефони.

„В Боровец тотално ме разочароваха тази година, станаха от хубав – обикновен курорт. Всички паркинги са платени. За нощното каране, вместо да се досетят, че ще има много хора на големия сняг, пуснаха една каса да работи. Въобще се превърнаха в Банско 2”, заяви Павел Лисев.

„Като няма сняг, се оплаквате, като има, правите глупости. Онзи ден „Маркуджиците” и „Ястребците” необработени, сняг до колене, след три спускания пистите станаха опасни… По пътечката между Сухар и Маркуджик лифта камъни, колкото тиква… Сега с осветителните тела имали проблем. Това ли е най-доброто нощно каране в България, обидно е за любителите на ски спорта да е затворено за период от една седмица!”, заяви друг недоволен скиор.

„Витоша отвори и изведнъж нощното им стана нерентабилно. А каращите със сезонни карти как ще реинбурсирате? Или ние се водим спонсори на „Мултигруп?”, заяви Николай Димов.