Боровец отбелязва Световния ден на снега с безплатни уроци и лифт карти по левче

 

03-15-02-vasil1-stotici-deca

Стотици деца се очаква да залеят курорта в очакване на много забавления и изненади

Най-старият зимен ски център у нас – Боровец, ще се включи в честването на станалия вече традиционен Световен ден на снега. Събитието е планирано за следващата събота (14 януари).

Първата изненада за малчуганите е свързана с детския парк “Борокидс”, който ще бъде напълно безплатен. От “Бороспорт” АД – концесионер на пистите в курорта, уточниха още, че на начинаещите в ските и сноуборда през този ден ще бъдат дадени безплатни уроци от опитни инструктори.

Специално за празника за всички деца на възраст от 7 до 13 години дневната лифт карта ще бъде на символичната стойност от 1 лв., като събраните средства ще бъдат внесени в новосъздадения фонд за подпомагане на детския и младежкия спорт “Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

Желаещите ще могат да се учат как да се предпазват от лавини, като участват в забавния “Лов на съкровища”, организиран в т. нар. Въжен град. Интересни демонстрации ще представят заедно с четириногите си помощници пък екипи на Планинската спасителна служба.

За снежните занимания на деца в неравностойно положение ще се погрижат представители на “Бороспорт” и на сдруженията “Един живот” и “Спина бифида и хидроцефалия”.

Световният ден на снега се празнува вече 5 години – от 2012 г. Учреден е по инициатива на Международната ски федерация (ФИС) с цел да се съдейства за популяризиране на зимните спортове сред децата и младежите. Според статистиката през миналата година в този своеобразен зимен празник са взели участие над 586 хил. души от 42 страни. Тенденцията е проявите в този ден да стават все по-масови и да обхващат нови страни и региони.