Халфът Кирил Вълов и нападателят Радостин Джогански отново обличат екипа на “Велбъжд”

 

Отборът се събира в понеделник, 9 януари, за първа тренировка, всички футболисти вече ще тренират само в Кюстендил

03-14-02-krasi1-1_kiril-valov

Кирил Вълов отново ще играе във “Велбъжд”.

Футболистите на “Велбъжд” се събират на първа тренировка за начало на зимната подготовка на 9 януари, съобщи старши треньорът Юлиян Кръстев. Наставникът води преговори с няколко отбора за договаряне на контролни срещи преди старта на пролетния полусезон в Трета югозападна лига.

На стадион “Осогово” с екипа на кюстендилския тим отново ще се появят халфът Кирил Вълов и нападателят Радостин Джогански. За последно Вълов игра за “Спартак” (Плевен). През времето, което игра за “Велбъжд”, той се превърна в любимец на феновете, а след напускането запази добрите си отношения с кюстендилския клуб. Радостин Джогански игра през последните години в “Германея” и “Марек”.

Амбициите на “Велбъжд” се разминаха с представянето на отбора през първата част на есенния полусезон и с позицията във временното класиране, призна Юлиян Кръстев. Той бе категоричен, че всички футболисти вече ще тренират само в Кюстендил, няма да има група в София.

“Велбъжд” завърши есенния дял на 13.-14. място заедно с “Балкан”, като и двата тима имат по 17 точки.

“Първите кръгове, които изиграхме, бяха доста слаби за нашия отбор. Имахме по-големи амбиции да се утвърдим в челото на класирането. Най-вече в края на първенството започвахме да играем нашата игра и това, което искаме ръководството и треньорите. Надявам се, че ще затвърдим тази по-добра игра през пролетния полусезон и ще отидем на по-предно място, защото не мисля, че това класиране отговаря на качеството на отбора, с който разполагаме. Скъса се нишката между футболистите, които тренираха в София, и тези, които тренираха в Кюстендил. Надявам се, че вече след като ще тренираме постоянно заедно, в Кюстендил с всички футболисти, нещата трябва да се получат по- добре”, коментира Юлиян Кръстев.

Атанас Курдов, който вече не е в отбора, така и не стана очакваният голмайстор и лидер на тима. Виктор Анастасов се възстановява и ще се върне в отбора.

От БФС са информирали клуба, че срещата им с “Беласица” (Петрич) от турнира за Купата на АФЛ ще е на неутрален терен и ще се играе преди подновяването на първенството на 26 февруари.

“Имаме амбиции за продължаване напред, към финалната четворка на турнира. Ако победим “Беласица”, следва двубой с ЦСКА 1948. Ще играем с най-доброто, пък каквото стане”, каза още Кръстев.