Кметът на Симитли Апостол Апостолов откупи богоявленския кръст за 2000 лв., остава 40 дни в общината

 

 

05-07-01-%d0%ba%d1%801Напрестолният кръст от църквата „Рождество на Пресвета Богородица” в Симитли ще бъде преместен в сградата на общинската администрация и ще остане там цели 40 дни.

Християнският символ бе откупен на богоявленския търг в храма от общинския кмет Апостол Апостолов.

Според запознати той платил 2000 лв.05-07-01-%d0%ba%d1%802

Разпятието бе донесено в кметството, а отец Спас отслужи водосвет за здраве, късмет и успех на всички, работещи в администрацията.

Градоначалникът откупи светинята специално за общината, където кръстът ще прекара 40 дни, след което отново ще бъде отслужен водосвет за здраве.

„Нека напрестолният кръст пази всички нас, желанието ми е аз и моят екип да сме здрави и задружни, затова откупих кръстa, който да остане в сградата на администрацията“, каза кметът Апостолов.

Цялата администрация се бе събрала в заседателната зала на общината, общинарите запалиха свещи за здраве и бяха поръсени със светена вода от отец Спас.

„Бог да ни дарува със здраве, късмет и успехи. Тази година по Божие допущение кръстът остава в общинската администрация, дано Бог дарува всички жители на общината с най-добри блага“, нарече отец Спас.

Питка за здраве и успех бе раздадена на всички общинари.