Ди Джей Шелтън донесе първа победа на “Рилски спортист” за новата година – 102:90 над “Ямбол”

 

US крилото с феноменален дебют за самоковци, надипли 33 точки и 12 борби на сметката си

05-14-03-vasil-shelton-be-neudarjim

Шелтън (с топката) бе неудържим и вкарваше откъдето си поиска срещу слисаните играчи на „Ямбол”

Най-новото попълнение в редиците на БК “Рилски спортист” Ди Джей Шелтън изригна по неповторим начин за новия си отбор при победата със 102:90 над “Ямбол” в мача от 13-ия кръг на НБЛ. Янкито записа паметен дабъл-дабъл от 33 точки и 12 борби за едва 28 минути на паркета в “Арена Самоков” и по категоричен начин завоюва званието “Играч на мача”. Шелтън бе безупречен от фаул линията (7/7), а от зоната за 2 точки постигна 67 % успеваемост. Не случайно след края на мача с ямболии наставникът на домакините Людмил Хаджисотиров специално похвали новото име в отбора.

“Следя Ди Джей още от колежанското първенство на Щатите и зная, че той е изключително талантлив състезател. Все пак не очаквах подобен старт от негова страна. Шелтън е свястно момче, работи много и се сработва бързо със съотборниците си. Ще трябва обаче да подобри играта си в защита”, доволен бе от дебюта на чужденеца Удо.

Другият нов в “Рилецо” – Тони Уудс, също се представи на ниво. Върлината започна срещата като резерва, но след включването си в игра помогна за успеха на своите, постигайки на сметката си актив от 11 точки и 4 овладени топки. Заслужава си да се отбележи и сърцатата игра на Ники Стоянов (10 т.), както и традиционно доброто представяне на Йордан Бозов (14) и Еван Бруинсма (19).

Присъствието на Шелтън под коша “смрази” кръвта на “жълто-черните” и те едва се пребориха за 18 борби в хода на дуела – абсолютен антирекорд по този показател в лигата до момента. Стрелбата на гостите отдалеч обаче им вървеше и те постигнаха цели 13 успешни залпа, което в крайна сметка поддържаше жива интригата до края в мразовитата януарска вечер.