От “Рилецо” категорични: Готови сме да приемем мачовете за Купата

 

05-14-02-vasil1-inj-petar-georgiev

Инж. Петър Георгиев

 

В “Рилски спортист” си отвориха вратичка да приемат финалите за Купата на страната по баскетбол. Лично президентът на клуба инж. Петър Георгиев сподели на всеослушание, че ако се наложи, самоковци са готови да приемат мачовете.

“Не е важно дали си домакин на подобно събитие. Просто не е гаранция, че ще го спечелиш. Ние имахме горчив опит с една такава надпревара, която беше в града ни преди няколко години и тогава отпаднахме от “Черно море” още на старта. Ако обаче сега се наложи, сме готови да приемем срещите от турнира. Все пак разполагаме с хубава и голяма зала, на която би отивало да има такива вълнуващи сблъсъци”, категоричен бе инж. Георгиев.

Повече яснота около следващия домакин на финалите за Купата се очаква да има в четвъртък (12 януари), когато Управителният съвет на БФБ ще се събере на първото си заседание за годината. Тогава ще се обсъждат календарът и системата на провеждане на втория по престиж турнир у нас.

Иначе именно “Рилецо” е последният носител на трофея. В паметен дуел преди 10 месеца в Ботевград Йордан Бозов и компания победиха на финала фаворита “Лукойл Академик” с 90:80 и за първи път в историята си стигнаха до първото място в тази надпревара.