Камината в дома на Йордан от Рила гръмна пред двете му деца, оперираха ръката на пострадалото 10-годишно момче

 

Шефът на полицията Иван Кавлачки: Проверяваме няколко версии, включително неизправност в печката

06-04-01-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8-kavlichki10-годишно момченце от Рила пострада при взрив на камина. Малкият е със счупвания на костите на китката. Освен тежката фрактура има открита рана на ръката, но е в съзнание. Закаран е за операция в ортопедията на болницата в Благоевград.

Инцидентът възникнал към 11,50 часа на обед. Момчето пострадало, след като камина с водна риза гръмнала в къщата на младото семейство в град Рила. По време на аварията в стаята е било и другото дете, което е на 5 г. То се отървало само с уплаха.

Близките извикали Спешна помощ, детето е транспортирано в благоевградската болница, където лекарите опитват да спасят ръката му. От полицията изясняват дали избухването на камината в дома на Йордан А., който работи като шофьор във фирма за доставка на хляб в Рила, е заради спиране на тока, или в резултат на неизправност на камината. „Проверяваме няколко версии, включително спиране на тока и неизправност на камината”, коментира шефът на полицията в Рила Иван Кавлачки. По непотвърдена информация взривът е следствие от прекъсването на електрозахранването. Печката е с водна риза и липсата на електричество е довело до спиране на помпата към печката и нейното прегряване. Нанесени са материални щети и на къщата – изпочупени са прозорци.

„Пострадалото момче от Рила веднага е транспортирано в болницата в Благоевград. Свикан е екип и му е направена операция. То е с тежки травми на ръката. Настанено е за лечение в отделението по ортопедия на болницата”, обясни шефът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.