Наставникът на ФК „Малеш” и стрелкови клуб „Спартак” Стоян Тросков: Ще дам всичко от себе си за влизане на мъжкия отбор на „Малеш” в трета лига и удвояване на спечелените медали със стрелците през 2017 година

 

На футбола гледа по-професионално, а другото е като хоби, когато човек си разпределя правилно времето, всичко се постига, заяви треньорът

07-14-01-tashko-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2

Стоян Тросков

-Г-н Тросков, доволен ли сте от изминалата 2016 година?

-Изминалата година бе много успешна за мен като треньор. Мъжкият отбор на „Малеш” (Микрево) претърпя само три загуби – две в квалификационните срещи за влизане в по-горната група и една за настоящото първенство на четвърта лига като гости в Крупник от местния „Левски”. Колкото и да е нескромно, изградих много добър отбор по футбол, съвсем заслужено станахме областен първенец през изминалото първенство, но явно късметът ни обърна гръб най-вече в мача бараж срещу отбора на Брацигово. Не издържахме и физически, защото нашите момчета са аматьори и това беше причината да не се срещнем с единия от именитите отбори в българското първенство, който е с дългогодишни традиции не само в България, побеждавайки силни и именити отбори като „Марек”. Това щеше да бъде един много голям подарък за нашите фенове, но за жалост не се получи.

-Какви са ви плановете за 2017 година?

-Предстоят ни тежки битки на футболния терен с един от бившите членове на „В” група – „Места” (Хаджидимово) – за да станем отново първенци в групата. Надявам се да се завърши докрай спортната база в Микрево. Това неминуемо ще подобри условията ни за тренировки и официални срещи, ще се повдигне самочувствието на момчетата и това ще е залог за постигане на нещо голямо. Сигурен съм, че ръководството на клуба ще намери необходимите средства, ако евентуално се завърнем в трета лига.

-Кога ще стартира зимната подготовка на отбора?

-В началото на месец февруари. Всички етапи ще преминат в района. Ще изиграем четири контролни срещи до старта на пролетния дял на първенството със сериозни отбори, за да видя истинските възможности на наличните футболисти и дали наистина ще трябва да се борим с повече труд за това, което искаме да постигнем. В момента се водят разговори с 2-ма-3-ма добри футболисти от района, с които смятам да запълня празнотите в мъжкия отбор на „Малеш”.

-В момента сте втори в четвърта лига след отбора на „Места” (Хаджидимово), изоставайки от тях с четири точки. Как смятате да стопите тази разлика?

-Напълно съм запознат с програмата от мачове, които трябва да изиграят отборите в нашата група. Футболистите на „Места” ще гостуват при нас, а имат и доста трудни гостувания на други отбори, така че все някъде смятам, че ще стъпят накриво и побеждавайки ги като домакини, да се озовем в челото на таблицата.

-Само „Места” (Хаджидимово) ли е конкурентът за първото място?

-Освен „Места” не бива да се подценява и отборът на Белица.

-Вие сте старши треньор на мъжкия отбор на ФК „Малеш” и треньор на стрелкови клуб „Спартак” (Сандански). Как се справяте с двата различни вида спорт?

-На футбола гледа по-професионално, а другото е като хоби. Когато човек си разпределя правилно времето, всичко се постига.

-Кога ще е първото занимание с участниците на стрелкови клуб „Спартак”?

-Вече започнахме заниманията в стрелбището в Сандански, защото първото ни официално състезание ще бъде на държавното първенство за мъже и юноши на 16 февруари в София. Очакванията ми са тези седем състезатели, от които шест деца момчета от 12- до 15-годишна възраст, и едно момче в юношеската група от 15- до 18-годишна възраст, да спечелят медали, защото всички те са много сериозни и отговорни и съм уверен, че през 2017 година ще носят доста радост на любителите на този вид спорт.

-Как се справяте финансово с двата спорта?

-За футболния отбор „Малеш” (Микрево) изцяло издръжката е от община Струмяни. За стрелковия клуб „Спартак” (Сандански) е много трудно. Една част от средствата се осигурява от община Сандански, по решение на местния парламент, недостигът е от спонсори.

-Какво си пожелахте за 2017 година?

-Здраве за мен, семейството ми и моите възпитаници от двата вида спорт, първо място в четвърта лига за мъжкия отбор и успешно участие в квалификационните срещи за влизане в трета лига. През 2016 година със стрелковия клуб спечелихме четири медала, които се надявам да удвоим през 2017-а най-вече чрез звездите в този вид спорт Мартин Владиков, Веселин Терзийски и Андрей Манчев.