КАТ получава 278 коли с таблети, ще издават фишове на място, Бъчварова лично тества автомобила

 

08-12-05-bachvarovaМВР ще получи 278 нови автомобила “Киа”, които ще бъдат разпределени между всички областни дирекции за нуждите на Пътна полиция.

Жандармерията в София, Варна, Бургас и Стара Загора пък вече ще разполага с големи и по-малки микробуси “Форд” и “Ивеко”. Това съобщи директорът на ГД “Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски на церемония, на която присъстваха още вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова и премиерът в оставка Бойко Борисов и огледаха първите осигурени автомобили. Останалите ще са налични до края на май.

Новите коли са оборудвани със съвременни средства за радиокомуникация и системи за проверка на място на шофьорите и превозните средства – камери, микрофон и таблет. Така катаджиите ще имат възможност да издават фишове на място.

Всяка от шестте приоритетни в плана за борба с битовата престъпност дирекции – Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен и София-област, ще има възможност да получи по два допълнителни автомобила.

На старите автомобили ще се направи технически преглед и тези, които са годни за експлоатация, ще отидат в структури, където има необходимост.

“През миналата година успяхме да осигурим доставките в размер на 27 млн. лв. Част от договорите ще бъдат изпълнени през следващите месеци. Много скоро МВР ще има друг образ, който може да даде повече самочувствие на служителите и да внесе повече респект на населението към служителите. Изключително съм доволна, че осигурихме договорите, след които МВР ще има значително количество коли, автобуси, екипировка и униформи”, заяви Бъчварова. Тя подчерта, че благодарение на този рамков договор МВР ще може допълнително при наличие на средства да поръча автомобили, а вече се подготвя поръчка за още 300 автомобила.

“През 2016 г. МВР приключва с балансирана финансова ситуация и задълженията към други структури са изчистени, отбеляза министърът. Според нея оттук нататък всеки, който ще управлява МВР, ще има повече сигурност”, подчерта Бъчварова. Тя лично тества една от колите.

Предния ден беше съобщено, че МВР ще обучи 3000 полицаи за борба с битовата престъпност.

 

Снимка:

Министър Румяна Бъчварова тества една от новите коли.