Добро дело! Банскалията Георги Ангелов спаси 84-годишния Иван Еринин, паднал по очи на улицата, помагачи: Кръв шуртеше от носа и устата му

 

08-02-01-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b61
Георги Ангелов

Банскалията Георги Ангелов и двама негови съграждани направиха добро дело, като помогнаха на пострадалия 84-годишен Иван Еринин от курортната община. Възрастният мъж се спънал и паднал лошо, целият бил в кръв. Тримата мъже веднага се стекли и помогнали на пострадалия, сигнализирали на Бърза помощ.

Ето какво разказа Георги Ангелов:

„Ще ви разкажа една история, не да са хваля, а да благодаря на двама  души – човеци, ама с голямо Ч. Случи се преди 10 дена на моята улица “Димитър Талев”. Дядо, доста възрастен, ходеше по улицата, прегърбен, в началото с нормална крачка, после се забърза, подмина ме и на около 20-ина метра от мен падна по очи. Падна жестоко! Уплаших се и по най-бързия начин тръгнах с тичане към него, старецът не успя нито да се изправи, нито да се обърне. В момента, в който го обърнах, цялото му лице беше в кръв. Течеше кръв от носа, устата, цялото лице, капки се стичаха на земята.

Грешна работа! Той беше уплашен, гледаше ме страшно, жално и с празен поглед. Кръвта обля цялата фланела. По най-бързия начин вдигнах поглед и видях дежурното момче на охранителна фирма и собственика на магазин на улица “България”. Двамата на секундата дойдоха. Затова написах човеци с голямо Ч. Момчето от охранителната фирма сложи пред коленете си и почна да го успокоява, момчето от магазина подпали телефона на Бърза помощ и отиде да ги чака. Аз отидох за одеяло. Не вярвах, че така сплотено и бързо ще реагираме и ще помогнем на бедния старец. Мина една рускиня, която ни остави кърпички да го бършем. И така, докато не дойде Бърза помощ.

Сетих се за случая преди малко, когато видях снимка на дядо Добри, светеца от Байлово, който ни учи да бъдем добри и постоянно да си помагаме. Благодаря на двамата мъже, че се отзоваха веднага. Има все още добри хора!”